Lead advertenties op Facebook

Lead advertenties op Facebook zorgen ervoor dat mensen op een laagdrempelige manier hun gegevens kunnen achterlaten. Facebook vult namelijk bekende gegevens van gebruikers al in. Bovendien hoeven mensen Facebook niet te verlaten voor het invullen van hun gegevens. Dat scheelt een hoop tijd waardoor jouw potentiële klanten sneller hun gegevens achterlaten!

Het advertentienetwerk van Facebook biedt goede mogelijkheden om leads te genereren. Adverteren op Facebook is namelijk niet alleen relatief goedkoop. Het is ook mogelijk om heel gericht te targeten op demografie, interesses en gedrag. Met lead advertenties op Facebook vullen mensen een formulier binnen enkele seconden in. Vooral op mobiele telefoons gaat het invullen erg snel. Hoe zorg je dat je met deze advertenties meer leads genereert?

Lead advertenties op Facebook: onze aanpak

Om optimaal gebruik te maken van lead advertenties op Facebook moet je ervoor zorgen dat je boodschap helder is. De formulieren zijn gemakkelijk en snel in te vullen en nemen op dat vlak een grote drempel bij je doelgroep weg. Als je echter zelf veel informatie van mensen vraagt zal een lead advertentie toch weinig resultaat opleveren. Zorg dus voor een duidelijke boodschap en verleid mensen om in actie te komen.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een (gratis) waardebepaling van een huis. Bij Ruseler Makelaars hebben we lead advertenties op Facebook ingezet om de contactgegevens van huizenverkopers te verzamelen. En bij een employer branding campagne voor Mobiwerk hebben we aanmeldingen voor evenementen gestimuleerd. Je kunt deze advertenties echter ook prima inzetten om proefritten voor auto's te stimuleren. Er zijn zeer diverse mogelijkheden.

Ben je benieuwd hoe jij advertenties op Facebook kunt inzetten om meer leads te genereren voor jouw bedrijf? Ha! kan je adviseren op het gebied van strategie en campagnes. Daarnaast kunnen wij de gehele campagne voor je opzetten en uitvoeren. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen helpen.