Gevonden worden op het Internet

Met meer dan 40.000 zoekopdrachten per seconde zijn zoekmachines één van de belangrijkste communicatiekanalen geworden. Een goede positie in de zoekmachines kan je dan ook enorm helpen bij het behalen van je bedrijfsdoelstellingen door middel van veel verkeer. Veel nieuwe websitebezoekers leiden, als het goed is, immers tot een verhoogde omzet of contactaanvragen. Met zoekmachine optimalisatie helpen wij je gevonden worden op het internet.

Nog niet zo lang geleden, toen SEO (Search Engine Optimization) nog in de kinderschoenen stond, kon je met een aantal eenvoudige manieren voor zorgen dat je één van de hoogste plekken in de zoekresultaten verkreeg. Inmiddels is die tijd voorbij en probeert iedereen via zoekmachine optimalisatie de beste plekken te bemachtigen. De concurrentie is groter, de algoritmes slimmer en simpele trucs voldoen dus niet meer. Deze hebben plaatsgemaakt voor technische zoekmachine optimalisatie, zoekwoordenanalyses en diepgaande content strategieën. Kortom: je moet weten waar je mee bezig bent, resultaten monitoren en oog voor detail hebben om tegenwoordig goed gevonden te worden op het internet.

Gevonden worden op het internet: onze aanpak

Onze aanpak voor gevonden worden op het internet begint altijd bij analyse en strategie. Om een goed resultaat te kunnen behalen lopen we alle aspecten van een website na om in kaart te brengen waar zowel technisch gezien als contentwise kansen liggen. Vervolgens zorgen we dat de website technisch staat als een huis en ontwikkelen we een goede content strategie. In een content strategie bedenken we niet alleen met welke content de website zichtbaar zal worden maar ook welke doelgroep dit aanspreekt en welk effect we hiermee teweeg willen brengen.

Zoekmachine optimalisatie is een methode voor de langere termijn: het kost tijd voordat werkzaamheden hun vruchten af beginnen te werpen. Daar staat tegenover dat de resultaten ook langdurig zijn: zodra je eenmaal een goed gevonden wordt op het internet is het een kwestie van monitoren en optimaliseren om deze posities te behouden.

Is beter gevonden worden op het internet exact waar jouw bedrijf behoefte aan heeft? Zeg je wekelijks: “Hè, ik wil eindelijk eens goed gevonden worden op het internet?” We kunnen je op dat vlak adviseren en ondersteunen bij het optimaliseren van je huidige content of een volledige nieuwe aanpak creëren en opzetten. Ha! goed gevonden.