Technische SEO

Bij Ha! komen we ze regelmatig tegen. Bedrijven die enthousiast content voor hun website schrijven, maar niet aan de technische basis denken. En dat is zonde. Je content kan namelijk nog zo goed zijn, maar als de techniek niet in orde is, word je niet gevonden. Met Technische SEO-optimalisatie van Ha! kunnen zoekmachines je website makkelijker indexeren, zodat jouw content de aandacht krijgt die het verdient!

Technische SEO-optimalisatie wordt een steeds belangrijker onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Je zorgt er namelijk voor dat de content op je website eenvoudig en probleemloos gevonden kan worden. Zowel voor je bezoekers als voor zoekmachines. Wijzig je bijvoorbeeld een URL van je website? Dan is de kans groot dat interne links op je pagina een 404-statuscode krijgen. Die moet je dan weer aanpassen of 301-redirecten. Je wilt natuurlijk ook niet dat je bedankpagina's in de zoekresultaten verschijnen. Met behulp van de robots meta tag kun je dit voorkomen. Met robots.txt kun je er zelfs voor zorgen dat zoekmachines bepaalde secties van je website niet bezoeken. Zo hebben ze meer tijd om je belangrijke pagina's te indexeren.

Deze belangrijke pagina's kun je weer via een XML-sitemap aan zoekmachines doorgeven. Zo weten die zoekmachines precies waar jouw belangrijke content zich bevindt. Ook andere technische zaken kunnen zoekmachines helpen om je content gemakkelijker te indexeren. Is je website technisch in goede staat? Gebruik je schone code en zijn je URL's logisch opgebouwd? Als je een webshop hebt, komt het soms voor dat een product verschillende kleuren heeft. Als die verschillende kleuren elk een eigen URL hebben, moet je canonical links gebruiken om dubbele content te voorkomen. Sitesnelheid zorgt er ten slotte niet alleen voor dat zoekmachines je website sneller kunnen indexeren. Het is ook een ranking factor die ervoor kan zorgen dat je website een betere positie krijgt.

Technische SEO-optimalisatie: onze aanpak

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande termen je weinig zeggen. Misschien zie je ook door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben wij bij Ha! een gestructureerde aanpak ontwikkeld om jouw website technisch te verbeteren. Daarbij concentreren wij ons eerst op quick wins. Vervolgens gaan we steeds meer de diepte in. Alle onderdelen van technische SEO nemen wij in onze aanpak mee. We zorgen dat je website sneller laadt, we brengen een logische sitestructuur aan en geven je XML-sitemaps door via Google Search Console. Als je content goed is, zul je al snel de vruchten plukken van technische SEO-optimalisatie. Toch werken we het liefst aan duurzame vindbaarheid van je website. We blijven je website daarom voortdurend verbeteren en de resultaten monitoren.

Heeft jouw website goede content, maar word je niet gevonden? Goede kans dat je zult profiteren van technische SEO-optimalisatie. We kunnen je op dit vlak adviseren of het werk volledig uit handen nemen. Uiteindelijk is het doel dat jouw content stijgt in de rankings en de aandacht krijgt die het verdient. Ha! goed gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.