Een aantal weken geleden verscheen er een blog op de site van HA! over zoekmachine optimalisatie. Om even het geheugen op te frissen, SEO zorgt ervoor dat de website beter gevonden wordt door de juiste doelgroep. In de blog werd al uitgelegd waarom het van belang is niet volledig meer te vertrouwen op zoekwoordoptimalisatie alleen. Door de opkomst van nieuwe trends wordt dit gegeven nog eens bevestigd.

Wij nemen een nieuwe trend op het gebied van SEO onder de loep, kijkt u mee?

Searchtrend

De ontwikkelingen gaan in een rap tempo, zo ook op het gebied van zoekgedrag. Gebruiksgemak staat voorop. Dit is ook te zien bij de nieuwe trend, namelijk Voice Search. Spraak gestuurd zoeken op uw computer, mobiel en tablet is een snel groeiende trend. Veel programma’s en apps hebben deze ontwikkeling al doorgemaakt. Het enige wat u zelf nodig heeft is een goed werkende microfoon en het zoekwerk kan beginnen.

Voordelen van Voice Search

Op zoek naar dat ene recept voor dat heerlijke gerecht, maar hoe schrijf je het eigenlijk. Door wat in te vullen hoopt men uit de suggesties de goede optie naar voren te krijgen. Voice Search helpt bij het effectief te werk gaan hierin. Door de zoekwoorden uit te spreken, is het namelijk niet meer noodzakelijk om de schrijfwijze te weten. Daarnaast kunnen de zoekopdrachten langer worden dankzij het gebruik van Voice Search. Als laatste levert het natuurlijk gebruikersgemak op voor de zoekers. Heeft u uw handen vol aan andere zaken, maak gebruik van Voice Search en bereik toch het gewenste resultaat.

SEO en Voice Search

Zoals genoemd kunnen de zoekopdrachten langer worden dankzij de nieuwe toepassing van Voice Search. Dit verzwakt de effectiviteit van zoekwoordoptimalisatie nog meer. Al langere tijd draaide optimalisatie van zoekmachineresultaten niet meer alleen om zoekwoorden. Dankzij de opkomst van Voice Search verschuift de content marketing naar thema’s in plaats van zoekwoorden. Een groter deel van de zoekopdrachten zal door de nieuwe toepassing geheel nieuw zijn. Vooraf voorspellen waarop gezocht zal gaan worden, wordt dus min of meer onmogelijk. Door content op te bouwen rond thema’s, krijgt de website toch een mooie plaats in de ranking van de zoekmachines.

Is Voice Search de toekomst?

De mogelijkheden van deze nieuwe ontwikkeling zijn groot en de gebruiker ervaart gemak. Grote kans dus dat veel mensen gebruik gaan maken van deze nieuwe ontwikkeling. Pas uw SEO hierop aan om de toppositie in de zoekresultaten te behouden of te bereiken. Wilt u meer informatie over deze interessante nieuwe ontwikkeling, neem gerust contact op. HA! helpt u graag verder.

Download nu de whitepaper!

Waarom is Inbound Marketing nu urgent en kun je dit als marketing manager niet negeren? Het antwoord hierop plus interessante facts & figures vind je in de speciaal hiervoor geschreven whitepaper.

inbound-marketing-agency-whitepaper

Download whitepaper