LinkedIn Sponsored Content

Adverteren op LinkedIn geeft marketeers de mogelijkheid om zakelijke doelgroepen te bereiken die via andere netwerken moeilijk bereikbaar zijn. Eén van de manieren om dat te doen is LinkedIn Sponsored Content. Hiermee kun je content van je bedrijfspagina rechtstreeks in de newsfeed van je doelgroep sponsoren.

Het targeten van de doelgroep die je content te zien krijgt, is vergelijkbaar met de manier waarop dat binnen Facebook kan. In plaats van demografie, interesses en gedrag kun je bij LinkedIn echter ook targeten op onder andere branches, functies en bedrijven. Op die manier kun je de content van je LinkedIn bedrijfspagina onder een veel breder publiek onder de aandacht brengen dan alleen bij je volgers. Hoe zorg je er met LinkedIn Sponsored Content voor dat jouw bedrijfspagina meer aandacht en volgers krijgt?

LinkedIn Sponsored Content: onze aanpak

Net als bij Facebook Advertenties is het met LinkedIn Sponsored Content mogelijk om meer volgers voor je bedrijfspagina te genereren. Je kunt namelijk een volgknop aan de advertenties toevoegen. Als je doelgroep hierop klikt, krijgen ze je toekomstige updates ook te zien. Bovendien zorgen de advertenties ervoor dat er meer interactie met je posts is. Door de verhoogde zichtbaarheid zullen ze meer likes en comments krijgen. Hierdoor komt je pagina veel beter over, wat weer goed is voor je bedrijfsreputatie. Ten slotte valt deze content veel meer op dan bijvoorbeeld een tekstadvertentie. Dit komt omdat de advertentie in de vorm van een normale update in de tijdlijn van gebruikers wordt weergegeven. Je doelgroep komt deze berichten dus vanzelf tegen als ze bewust door hun tijdlijn scrollen.

Door de uitgebreide mogelijkheden en de opvallende positie van LinkedIn Sponsored Content is het een goede manier om meer leads en volgers via LinkedIn advertenties te genereren. Zeker wanneer je eerst een een goede strategie uitwerkt kunnen deze advertenties jouw bedrijf veel opleveren. Ha! kan je op strategisch vlak en met de advertenties helpen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.