Gevonden worden in Zoekmachines

Met meer dan 40.000 zoekopdrachten per seconde zijn zoekmachines, en daarvan voornamelijk Google, één van de belangrijkste communicatiekanalen geworden. Een goede positie in de zoekmachines zorgt voor continu verkeer naar je website. En nieuwe bezoekers leiden, als het goed is, tot een verhoogde omzet. Met zoekmachine optimalisatie helpt Ha! je gevonden te worden in zoekmachines.

Pakweg 10 jaar geleden, toen SEO (Search Engine Optimization) nog een minder breed opgepakte optimalisatie methode was, kon je met een aantal eenvoudige trucs voor zorgen dat je één van de bovenste posities in de zoekresultaten verkreeg. Inmiddels is die tijd is lang voorbij en vandaag de dag probeert iedereen via zoekmachine optimalisatie de beste plekken te bemachtigen. Simpele trucs voldoen niet meer en hebben plaatsgemaakt voor technische zoekmachine optimalisatie, zoekwoordenanalyses en diepgaande content strategieën. Kortom: je moet weten waar je mee bezig bent, resultaten monitoren en oog voor detail hebben.

Gevonden worden in zoekmachines: onze aanpak

Onze aanpak voor gevonden worden in zoekmachines begint altijd bij analyse en strategie. Om een goed resultaat te kunnen behalen lopen we alle aspecten van een website na om in kaart te brengen waar zowel technisch als contentwise kansen liggen. Vervolgens zorgen we dat de website technisch staat als een huis en ontwikkelen we een goede content strategie. In een content strategie bedenken we niet alleen met welke content de website zichtbaar zal worden maar ook welke doelgroep dit aanspreekt en welk effect we hiermee teweeg willen brengen.

Zoekmachine optimalisatie is een lange termijn strategie: het kost tijd voordat werkzaamheden hun vruchten af beginnen te werpen. En gezien de resultaten lang aanhouden is deze strategie ook een duurzame, je zorgt ervoor dat je ook juist op lange termijn goed gevonden wordt in zoekmachines. Daarom blijven we gedurende onze werkzaamheden de resultaten monitoren en rapporteren we hier op vaste momenten over terug.

Is zoekmachine optimalisatie exact waar jouw bedrijf behoefte aan heeft? Zeg je wekelijks: “Hè, ik wil eindelijk eens goed zoekmachines worden in Google?” We kunnen je op dat vlak adviseren en ondersteunen bij het optimaliseren van je huidige content of een volledige nieuwe aanpak creëren en opzetten. Ha! goed gevonden.