SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het belang van de online marketing groeit gestaag. Hieronder valt ook de online vindbaarheid van de website, het verkoopkanaal van de onderneming. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat de website beter gevonden wordt door de juiste doelgroep. Bovenaan eindigen in de zoekresultaten, waarbij ook nog eens de juiste informatie wordt gegeven, vraagt om een specifieke aanpak. Hieronder een korte en krachtige antwoorden op de vraag: 'Wat is SEO?'

Waarom is SEO belangrijk?

Vrijwel het eerste wat een consument doet, als hij of zij zoekende is naar een product of dienst, is op het internet zoeken naar een bedrijf dat in die behoefte kan voldoen. Om mee te kunnen profiteren van deze zoekacties, is het belangrijk de online marketing goed op orde te hebben. Niet gevonden worden betekent immers geen verkoop van een product of dienst. Via de website kunnen potentiële klanten geïnformeerd worden over producten en diensten en overtuigd worden tot aankoop. Wanneer de SEO niet op orde is, zullen consumenten de website niet bereiken. Hierdoor is de onderneming niet eens in staat om de potentiële klant te overtuigen.

De juiste SEO zoekwoorden

De eerste stap in het proces van zoekmachine optimalisatie is de juiste zoekwoorden bepalen voor landingspagina’s. Een bedrijf heeft er niets aan om hoog te eindigen in de resultaten op niet relevante zoekwoorden. Passende zoekwoorden met passend resultaat, dat is waar het bij (inbound) SEO om draait. De kunst is om deze mogelijke zoekwoorden zoveel mogelijk uit te breiden in de landingspagina’s, zodat het bedrijf tussen de zoekresultaten komt te staan bij een breed scala aan zoekwoorden.

De techniek achter SEO

Waar het feitelijk om draait is om te achterhalen wat de ranking van de zoekresultaten bepaalt. Tegenwoordig is dit een ingewikkeld technisch proces die de algorismes van zoekmachines uitvoeren, bepaald door veel verschillende factoren. Om een optimaal resultaat te bereiken is het enige wat men hoeft te doen de juiste informatie aan de juiste klant tonen. Doordat een pagina daadwerkelijk gaat over wat de consument zoekt, zal de pagina hoog in de zoekmachine eindigen. Dit is het principe wat aan al deze ingewikkelde algoritmes ten grondslag ligt.

SEO inzetten

In één blog uitleggen wat SEO precies inhoudt is nog wel mogelijk. Maar om hierin ook uit te leggen hoe SEO precies werkt en wat ervoor nodig is, wordt een lastige taak. Het belangrijkste doel is natuurlijk om gevonden te worden door klanten. Vele wegen leiden naar Rome, en zo ook in het geval van zoekmachine optimalisatie. Bent u de weg toch even kwijt geraakt? Neem dan gerust contact op met de expert van HA! Wij helpen graag om weer op het juiste pad te komen.

Download nu de whitepaper!

Waarom is Inbound Marketing nu urgent en kun je dit als marketing manager niet negeren? Het antwoord hierop plus interessante facts & figures vind je in de speciaal hiervoor geschreven whitepaper.

inbound-marketing-agency-whitepaper

Download whitepaper