Hulp bij social media

Je wilt je social media professioneel aanpakken? Goed plan. Social media redactie is namelijk zóveel meer dan af en toe iets leuks delen op een Facebookpagina en volgers verzamelen. Wij bieden hulp bij social media door kanalen te bouwen die actief bijdragen aan het succes van jouw business.

Hulp bij social media biedt een bedrijf veel kansen. Doordat je in direct contact staat met je doelgroep ervaren (potentiële) klanten je bedrijf als persoonlijker en kun je stimuleren dat klanten zich gaan gedragen als jouw ambassadeurs en zo veel naamsbekendheid genereren. Bovendien krijg je continu waardevolle feedback vanuit de markt waarmee jouw product of dienst kunt verbeteren. Kansen die veel bedrijven zien, maar die je pas écht benut wanneer je social media strategisch inzet. Maar hoe pak je dat aan?

Hulp bij social media: onze aanpak

Als je social media constructief wilt inzetten, is het allereerst van belang dat je de kanalen waarop je actief bent strategisch kiest en dat deze elkaar ondersteunen. Door te bepalen waar jouw doelgroep actief is en hoe zij social media gebruiken stellen we een plan van aanpak op. Vanuit hier maken we een contentkalender voor de redactie, met daarin verschillende categorieën posts die ieder een ander doel dienen.

Naast het bedenken en creëren van killer content, analyseren en rapporteren we doorlopend. Welke posts werken beter dan andere en waarom? En naast de stijging van de volgersaantallen; wat zijn de engagement rates? En zien we effect op de sales? Kortom; in hoeverre zijn de volgers betrokken bij jouw bedrijf en bouwen we aan een community? Uiteindelijk zegt dat vaak namelijk meer over het succes van je social media redactie dan de volgersaantallen van je kanalen.

En het mooiste? Je kunt zoveel of weinig uit handen geven als je wenst. Zo bieden wij hulp bij social media door je te ondersteunen in de aanpak en door feedback te geven, maar kunnen we ook je gehele redactie en community management uit handen nemen.