Google Analytics expert Oud-Beijerland

Je bekijkt regelmatig je statistieken in Google Analytics, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Misschien focus je daarom voornamelijk op bezoekersaantallen; als die hoog zijn volgt de rest vanzelf, toch? Maar weet je ook waar je verder naar kunt kijken? Er zijn veel functies die bijna niemand kent. Als Google Analytics Expert Oud-Beijerland helpen wij je om het maximale uit je webstatistieken te halen.

Op vrijwel elke website is Google Analytics geïmplementeerd. Wij komen echter niet vaak websites tegen waarop de mogelijkheden van Google Analytics ten volste worden benut: met de (juiste) ingestelde websitedoelen en een achterliggende gedachte. Zelfs onder online marketeers komt het regelmatig voor dat men focust op de verkeerde of irrelevante statistieken. Zaken als sessieduur, bounce rate, pageviews en bezoekersaantallen zijn op zichzelf namelijk vrij nietszeggend. Hoe kun je Google Analytics gebruiken, zodat je wel volledig inzicht krijgt?

Onze aanpak als Google Analytics Expert Oud-Beijerland

De statistieken en analyses van Google Analytics zeggen dus weinig zolang je geen helder doel voor je website definieert. We leren je om dit doel onder te verdelen in KPI’s en meetbaar te maken in Google Analytics. Iemand die een auto wil kopen, zal dat niet direct online doen. Waarschijnlijk kijkt hij of zij eerst een filmpje op je website om vervolgens een afspraak te maken voor een proefrit. Door deze sub-doelen ook meetbaar en dus inzichtelijk te maken, kunnen we sturen op het volledige aankoopproces.

De grote hoeveelheid data kan het lastig maken om te bepalen wat er nu écht toe doet voor jouw website. Een lange sessieduur kan bijvoorbeeld betekenen dat bezoekers erg geïnteresseerd zijn in wat je schrijft op je website. Maar het kan ook betekenen dat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Aanvullende data zoals aantal pagina’s per sessie kunnen hier vervolgens extra inzicht in geven, zodat je de juiste conclusie trekt. Wij kunnen dit voor je uit handen nemen, maar we bieden ook trainingen aan om je in staat te stellen om zelf de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden.

Door data uit Google Analytics te combineren en vanuit verschillende hoeken te bekijken ontstaat er een veel completer inzicht in hoe het er nu écht voor staat met je website. Zo kun je de belemmeringen voor je websitebezoekers opsporen en wegnemenIs onze expertise exact waar je naar op zoek bent? Als Google Analytics Expert Oud-Beijerland kunnen we je helpen om je website data beter te analyseren en in te zetten. Hierbij kunnen we zowel adviserend meekijken en trainingen geven of de analyse voor u overnemen. Ha! dat is handig.