Google Analytics expert Den Haag

Je logt regelmatig in bij Google Analytics om je bezoekersaantallen in te zien. Maar weet je ook waar je verder naar kunt kijken? Er zijn veel functies die bijna niemand kent. Als Google Analytics Expert Den Haag helpen wij je om het maximale uit je webstatistieken te halen.

Op bijna iedere website is Google Analytics geïmplementeerd. Wij komen echter zelden websites tegen waarop Google Analytics wordt ingezet zoals wij het graag zien: met de (juiste) websitedoelen ingesteld en met een duidelijke achterliggende gedachte. Het komt regelmatig voor dat online marketeers waarde hechten aan de verkeerde statistieken. Zaken als sessieduur, bounce rate, pageviews en bezoekersaantallen staan bijvoorbeeld niet op zichzelf. Hoe kun je Google Analytics gebruiken, zodat je wel volledig inzicht krijgt?

Onze aanpak als Google Analytics Expert Den Haag

De statistieken en analyses van Google Analytics zijn nietszeggend als je geen helder doel voor je website definieert. We leren je om dit doel onder te verdelen in KPI’s en meetbaar te maken in Google Analytics. Iemand die een auto wil kopen, zal dat niet direct online doen. Waarschijnlijk kijkt hij of zij eerst een filmpje op je website om vervolgens een afspraak te maken voor een proefrit. Al deze fasen in het aankoopproces zijn meetbaar te maken, zodat we er beter op kunnen sturen.

De grote hoeveelheid data kan het lastig maken om te bepalen wat er nu écht belangrijk is. Een lange sessieduur kan bijvoorbeeld betekenen dat bezoekers erg geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt en alles tot in detail lezen. Maar het kan ook betekenen dat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Aanvullende statistieken zoals aantal pagina’s per sessie kunnen hier vervolgens licht op schijnen, zodat je de juiste conclusie trekt. Wij kunnen dit voor je uit handen nemen, maar we bieden ook trainingen aan om je in staat te stellen om zelf de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden.

Door data uit Google Analytics te combineren en vanuit verschillende invalshoeken te benaderen ontstaat er een veel vollediger inzicht van hoe het er nu écht voor staat met je website. Zo kun je de belemmeringen voor je websitebezoekers opsporen en wegnemenIs onze expertise exact waar je naar op zoek bent? Als Google Analytics Expert Den Haag kunnen we je helpen om je website data beter te analyseren en in te zetten. Hierbij kunnen we zowel adviserend meekijken en trainingen geven of de analyse voor u overnemen. Ha! dat is handig.