Google Analytics expert Delft

Je checkt Google Analytics regelmatig om je bezoekersaantallen te controleren. Veel website beheerders weten echter niet welke statistieken belangrijk zijn. Bovendien zijn er ook nog eens veel functies die veel mensen niet kennen. Als Google Analytics Expert Delft helpen wij je om het maximale uit je website te halen door diepgaande en relevante inzichten te creëren.

Op vrijwel alle websites is Google Analytics geïnstalleerd. Wij komen echter maar weinig websites tegen waarop Google Analytics goed wordt ingezet. Zo worden vaak niet de (juiste) doelen gemeten, zit er geen gedachte achter de analyses of wordt er gefocust op de verkeerde statistieken gelegd. Het aantal bezoekers op je website, maar ook hoe lang ze er zijn, hoeveel pagina’s ze bekijken en de bounce rate staan neit op zichzelf. Hoe kun je Google Analytics gebruiken, zodat je een compleet inzicht krijgt en bovendien de juiste conclusies trekt?

Onze aanpak als Google Analytics Expert Delft

De statistieken en analyses van Google Analytics zijn nietszeggend als je geen helder doel voor je website definieert. Hoge bezoekersaantallen hoeven namelijk niet automatisch te leiden tot meer conversies of klanten. We leren je daarom om je doelen onder te verdelen in KPI’s die we vervolgens meetbaar maken in Google Analytics. Iemand die een auto wil kopen, zal dat niet direct online doen. Waarschijnlijk kijkt hij of zij eerst een video op je website om vervolgens een afspraak te maken voor een proefrit. Deze verschillende fases in de buying cycle zijn meetbaar te maken, zodat we er beter op kunnen sturen.

De enorme hoeveelheid data kan het lastig maken om te bepalen wat er nu écht belangrijk is. Een lange sessieduur kan bijvoorbeeld betekenen jouw pagina’s in de smaak vallen bij je websitebezoekers. Maar het kan ook betekenen dat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Zaken als aantal pagina’s per sessie kunnen dan meer inzicht geven. Wij kunnen hier een leidende rol in nemen, maar we bieden ook trainingen aan om je in staat te stellen om zelf de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden.

Door data uit Google Analytics te combineren en vanuit verschillende invalshoeken te benaderen ontstaat er een veel vollediger beeld. Zo kun je de belemmeringen voor je websitebezoekers opsporen en wegnemenIs onze expertise exact waar je naar op zoek bent? Als Google Analytics Expert Delft kunnen we je helpen om je website data beter te analyseren en in te zetten. Hierbij kunnen we zowel adviserend meekijken en trainingen geven of de analyse voor u overnemen. Ha! dat is handig.