6
verschillende stakeholders
1
strategisch plan voor doelgroepcommunicatie
1
nieuwe website voor 6 doelgroepen
Case

GOUD

Case

GOUD

Over de klant
GOUD is een samenwerking tussen tussen het Erasmus MC en de zorgorganisaties Abrona, Amarant en Ipse de Bruggen. Samen doen zij wetenschappelijk onderzoek naar mensen met een verstandelijke beperking. Aan de hand van de resultaten komen ze meer te weten over hun gezondheid en welzijn. Denk aan het effect van medicijnen, sporten en een gezonde leefwijze.

One sentence brief
Omdat GOUD veel stakeholders heeft, moesten de onderzoeksresultaten vaker en beter aan die verschillende doelgroepen gecommuniceerd worden, zodat GOUD het bereik kon vergroten.

Groepsfoto onderzoeksteam academische werkplaats goud 2
Aanpak

Onze oplossing

portfolio-goud-aanpak-afbeelding
Aanpak

Onze oplossing

GOUD heeft te maken met veel verschillende stakeholders. Hieronder vallen bijvoorbeeld ouders/verzorgers, zorgprofessionals, ministeries, andere onderzoekers, het zorgonderwijs en natuurlijk niet op de laatste plaats de cliënten. Zij bekijken het onderzoekswerk van GOUD allemaal vanuit een andere invalshoek.

De grootste uitdaging was dan ook het vergroten van de zichtbaarheid onder al deze doelgroepen. De voortang van het onderzoekswerk werd tot dan toe alleen naar buiten gebracht als een onderzoek was afgerond. Dat was veel te weinig! GOUD doet belangrijk werk, maar het was nog voor te weinig mensen zichtbaar. Door meer zichtbaarheid is immers het effect op de maatschappij groter, maar ook leidt deze zichtbaarheid tot meer toepassing door zorgprofessionals van conclusies die voortkomen uit hun onderzoeken. 

Ook kan er meer subsidie opgehaald worden en het vergroot de kans op samenwerkingen met andere onderzoekers. Het hoofddoel is dan ook: het effect van de onderzoeken vergroten.

Om dit te bereiken, heeft Ha! de volgende stappen ondernomen:

  • In kaart brengen van de verschillende doelgroepen in een strategisch plan voor doelgroepcommunicatie;
  • Ontwikkeling van een huisstijl en een nieuwe website;
  • Ondersteuning bij e-mailmarketing.
Strategisch plan

Een strategisch plan voor doelgroepcommunicatie

Om de zichtbaarheid van GOUD te vergroten, was het noodzakelijk om eerst alle stakeholders in kaart te brengen. Door het opstellen van een strategisch marketing- en communicatieplan werd inzichtelijk op welke manier het wetenschappelijk onderzoek voor die doelgroepen relevant is. 

Ook de doelen, communicatiemiddelen en de vragen van de stakeholders werden hierin uiteengezet. Dit gaf inzicht in de manieren waarop die verschillende doelgroepen bereikt konden worden. Een goed startpunt om de zichtbaarheid te vergroten!

portfolio-goud-showcase-afbeelding portfolio-goud-showcase-afbeelding-02 portfolio-goud-showcase-afbeelding-03
goud-onbeperktgezond-sfeerbeeld
Nieuw

Huisstijl & Website

Nieuw

Huisstijl & Website

Als je besluit om vaker naar buiten te treden, wil je dat op een professionele manier doen. Daarom heeft Ha! een huisstijl ontwikkeld die GOUD voor alle communicatiekanalen kan gebruiken. Het belangrijkste onderdeel hiervan is de nieuwe website. Deze website is een centrale plek geworden om met alle doelgroepen te communiceren. Zo zijn er voor een aantal doelgroepen zelfs speciale pagina's ontwikkeld. Cliënten, ouders/verzorgers en zorgprofessionals kunnen hier informatie over de onderzoeken lezen. Daarnaast worden vragen die voor hen relevant zijn op die pagina's beantwoord.

Er zijn ook veel foto's en interviews met stakeholders op de website terug te vinden. In die interviews vertellen stakeholders over hun ervaring met GOUD. Door middel van social proof hebben we ervoor gezorgd dat alle doelgroepen zichzelf beter herkennen. Verder worden alle onderzoekers die zich voor GOUD inzetten aan de websitebezoeker voorgesteld. Hierdoor krijgen ze een gezicht. De nieuwe website is dus een centrale plek waar de verschillende communicatieboodschappen samenkomen. Dit hebben we gedaan aan de hand van het strategisch plan voor doelgroepcommunicatie dat we eerder hebben uitgewerkt. Zowel GOUD als alle stakeholders zijn erg enthousiast over de nieuwe website. Er zijn een hoop positieve reacties op gekomen.

GOUD website
portfolio-goud-showcase-afbeelding-06 portfolio-goud-showcase-afbeelding-04 portfolio-goud-showcase-afbeelding-05
Vervolgstappen

E-mailcampagne

Vervolgstappen

E-mailcampagne

Een extra kanaal dat wij inzetten om de zichtbaarheid van GOUD te vergroten is e-mail. Door middel van e-mailmarketing worden er namelijk updates over lopende onderzoeken gedeeld. Hierbij stuurt GOUD de informatie eerst naar Ha! en wij werken het uit in pakkende mailings in hun huisstijl.

Er is een social media plan gemaakt om het bereik van GOUD ook via andere kanalen te vergroten. We hebben gebrainstormd over een social media strategie waarin we de onderzoekers als autoriteit inzetten. Social selling training aan het team van GOUD zal hierin een belangrijke rol spelen, want zo wordt social media door de hele organisatie gedragen en heeft iedereen handvatten om er zelf actief mee aan de slag te gaan. Bovendien gaan we een website ontwikkelen voor het belangrijkste onderzoeksproject van GOUD: de leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten.

GOUD
Onze oplossingen

Toegepaste services

Doelgroepenonderzoek

#1 Doelgroepen onderzoek

Ontdek service
employer branding strategie

#2 Strategisch Plan

Ontdek service
Social media strategie

#3 Social media strategie

Ontdek service
kennismaken

Maak kennis met Sven

Sven

Cases

Gerelateerde Cases

Blader door onze cases om een beeld te krijgen van onze aanpak en werkwijze in de praktijk.

ret-header

RET

B2C
E-Commerce
35M
impressies
+90.000
websitebezoekers
Bekijk case
case-scholengemeenschap-octant (1)

Octant | Ha!

9
nieuwe websites voor basisscholen
19%
meer websitebezoekers
36%
meer open sollicitaties via online kanalen
Bekijk case
Peugeot

Peugeot en Citroën | Ha!

5
Trainingen
Alles
Meetbaar
Meerdere
Dashboards
Bekijk case
tourist-day-ticket-case

Tourist Day Tickets (RET) | Ha!

B2C
E-Commerce
+14%
advertentieklikken per jaar
+40%
bezoekers per jaar
Bekijk case
Burgernet

Burgernet

B2C
Branding & Betrokkenheid
4.000+
app downloads
38%
groei volgers Facebookpagina
Bekijk case
sfeerbeeld-grandado

Grandado.com | Ha!

75%
minder dataverlies
B2C
E-Commerce
Bekijk case
lloyds-register-portfolio

Lloyd's Register

B2B
Leadgeneratie
+35%
organische groei per jaar
+200%
leads vanuit Ads
Bekijk case
ruseler-makelaars-portfolio

Ruseler Makelaars

B2C
Leadgeneratie
Meetbare
Website
Social
Redactie
Bekijk case
trindle-header

PayPer / Trindle | Ha!

B2B
Leadgeneratie
5000+
websitebezoekers
+4%
stijging conversieratio
Bekijk case
stichting-team-jayme

Team Jayme | Ha!

Non-profit
Online strategie
2.2 miljoen
opgehaald bedrag
Bekijk case