Naast eitjes die rond deze tijd van het jaar in de tuin verstopt worden, zijn ‘easter eggs’ ook grapjes die door ontwikkelaars in hun product verstopt worden. Ze zijn vaak te vinden in games en in films, maar ook websites lenen zich er uitstekend voor. De term is natuurlijk makkelijk te verklaren. De verstopte grapjes moeten namelijk door de gebruikers worden gevonden!

Easter eggs zitten verstopt in allerlei media, dus iedereen is er, bewust of onbewust, wel eens eentje tegengekomen. Wat veel mensen echter niet weten is dat zelfs Google er graag aan mee doet. Google verstopt easter eggs in nagenoeg al hun producten en diensten. Zo zijn ze onder andere te vinden in de zoekmachine en in Google Chrome, maar ook op Youtube. We hebben een lijstje gemaakt van de leukste Google Easter Eggs. Probeer ze maar eens uit!

 

Askew

Door het Engelse woord “askew” (Vertaling: scheef) te Googelen, zal het scherm met de resultaten iets gekanteld zijn.

Blink HTML

In HTML, de taal die gebruikt wordt voor de opmaak van webpagina’s, kun je met Blink aangeven dat de betreffende tekst moet knipperen. Door “Blink HTML” te Googelen, krijg je een voorproefje van hoe dit eruit ziet.

Do a barrel roll

“Do a barrel roll” is een zin die gebruikt werd in een oude game en daarna populair is gemaakt door internetgebruikers. Google besloot de zin te eren door het scherm te laten draaien als erop gezocht wordt.

Atari Breakout

Dit legendarische spel hoort wellicht thuis in hetzelfde rijtje als Tetris en Pong. Wanneer je via Google Afbeeldingen zoekt op “Atari Breakout” kun je direct aan de slag. Ga er maar eens goed voor zitten!

Harlem Shake

De Harlem Shake veroverde de wereld in 2013. Tijdens deze rage werden er duizenden variaties op het originele filmpje gemaakt en geüpload, en het bijbehorende nummer was voor een paar weken overal te horen. Door op Youtube te zoeken naar “Do the Harlem Shake” wordt er een kleine ode gebracht aan deze rage.

T-Rex spel

Iedereen die Google Chrome als browser gebruikt, kent het dinosaurusje dat verschijnt als er geen internetverbinding is. Iedereen associeert dit arme beest met een slechte ervaring, maar er valt ook genoeg leuks mee te beleven. Door in dit scherm op de spatiebalk te drukken, verandert het scherm in een spelletje, waarin de dinosaurus over cactussen heen moet springen. Mocht u op uw telefoon of tablet zonder internet komen te zitten, dan kunt u het spelletje starten door op de dinosaurus te tikken.

Dit zijn lang niet alle easter eggs die er te vinden zijn, dus blijft u vooral zoeken! HA! Marketing wenst iedereen nog een heel fijne Pasen toe!

Ha!-Whitepaper-Mockup-6-marketingstatistieken

 

Gratis whitepaper:
6 marketingstatistieken

Marketeers werken met veel data, maar welke cijfers zijn cruciaal? Ontdek de zes belangrijkste marketingstatistieken die je baas echt moet kennen.

Download whitepaper