Haal meer uit je webstatistieken

Je checkt Google Analytics dagelijks om je bezoekers en pageviews te bekijken. Veel website eigenaren weten echter niet hoe ze Google Analytics optimaal kunnen benutten. De doelen die worden gemeten, sluiten niet aan bij de doelstellingen van het bedrijf of Google Analytics is niet goed geïnstalleerd.  Sommige online marketeers hechten ook te veel waarde aan de verkeerde statistieken. Bovendien kun je veel meer inzicht in je statistieken verkrijgen als je begrijpt hoe Google Analytics meet. Hoe kun jij Google Analytics gebruiken, zodat je beter in kunt spelen op de online kansen van jouw bedrijf? Dat leer je tijdens de Google Analytics training van Ha! Marketing, waarin je ook lekker veel zelf aan de slag gaat.

Google Analytics training: onze aanpak

Wij zijn van mening dat je veel meer uit Google Analytics kunt halen als je weet hoe de data gemeten wordt. Met die kennis installeer je de tracking code op de juiste wijze en begrijp je hoe de rapportages tot stand komen. We laten je ook zien hoe je die rapportages kunt interpreteren om een beter inzicht te krijgen in jouw bezoekersgedrag. Zo leren we je bijvoorbeeld hoe je segmenten kunt maken om dieper in je data te duiken. Nuttige informatie voor managementrapportages waar je als bedrijf op kunt sturen. 

Die rapportages zijn echter veel waardevoller als je heldere commerciële doelen voor je website bepaalt. Het liefst ook gekoppeld aan je bedrijfsdoelstellingen. Welke commerciële acties kunnen bezoekers op jouw website uitvoeren? Dat kan het kopen van een product zijn, maar ook een soft-conversie. Denk aan het bekijken van een productvideo, het downloaden van een brochure of het invullen van een contactformulier. We helpen je om deze KPI's te bepalen en meetbaar te maken binnen Google Analytics. Zo kun je altijd het succes van je website en campagnes in de gaten houden en verlaat je de training met een goed ingericht account.

Maak van jouw bedrijf een datagedreven organisatie en vergroot je online kansen met goede basiskennis van Google Analytics!

Tijdens de Google Analytics training leer je:

  • Begrijpen hoe Google Analytics meet.
  • Omgaan met Google Analytics en de belangrijkste rapportages.
  • Google Analytics inrichten en doelen meten die aansluiten bij je KPI's.
  • Statistieken interpreteren en vertalen naar concrete website verbeterplannen.
  • Hoe je online campagnes voortdurend kunt analyseren en optimaliseren.
  • Doelgerichte managementrapportages maken waar je op kunt sturen.