B2C
Leadgeneratie
Meetbare
Website
Social
Redactie

Over de klant

Ruseler Makelaars Capelle a/d IJssel en Rotterdam Nesselande heeft ruim 40 jaar ervaring met het aankopen, verkopen en taxeren van woningen in Capelle aan den IJssel en Rotterdam - Oost. Omdat iedereen andere woonwensen heeft, staat persoonlijke benadering bij Ruseler centraal. Zo kun je bijvoorbeeld ook in de avonduren en op afspraak langskomen op één van de kantoren. 

One sentence brief

Het vinden van nieuwe verkopers van huizen is een grote uitdaging, dus hoe zorg je voor meer lokale zichtbaarheid en een constante toestroom van leads in een zeer concurrerende markt?

ha-illustratie

Onze oplossing

Ha! is al jaren een soort externe marketingafdeling voor Ruseler. Samen werkten we aan de volgende marketingactiviteiten:

ruseler-makelaars-website

Een meetbare website

Om te beginnen was het belangrijk om de resultaten van de naamsbekendheids- en leadgeneratiecampagnes beter te kunnen meten. Daarvoor is een meetplan opgesteld. Samen met Ruseler hebben we bepaald wat de belangrijkste statistieken zijn. We keken niet alleen naar het aantal behaalde leads, maar ook naar andere factoren. Denk aan terugkerende bezoekers. Met behulp van een taggingplan zorgden we er vervolgens voor dat we de belangrijke onderdelen op de website ook daadwerkelijk konden meten in Google Analytics. Door meer inzicht in de data, kunnen we nu veel beter sturen op conversie.

Meetplan opstellen

Naamsbekendheidscampagnes

Eén van de belangrijkste doelen van Ruseler is het vergroten van de naamsbekendheid in de buurt. Om dit te bereiken, heeft Ha! verschillende betaalde en onbetaalde campagnes opgezet. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de "verkocht bij u in de buurt"-campagne. Door middel van advertenties op social media richten we advertenties op bepaalde postcodes. Deze advertenties laten de huizen zien die in de buurt verkocht zijn. Dit zorgt niet alleen voor meer zichtbaarheid in die buurten, maar ook voor social proof.  De advertenties tonen aan dat Ruseler ook jou kan helpen om jouw huis te verkopen.

ruseler-social-posts

Leadgeneratiestrategie

Om een constante stroom van waardevolle leads te genereren, ontwikkelde Ha! een leadgeneratiestrategie. Mensen kunnen een gratis waardebepaling van hun woning aanvragen via de website. Deze waardebepaling is geen grove schatting. Er wordt echt onderzoek voor gedaan. Dit zorgt niet alleen voor meer leads, maar die leads zijn ook nog eens van goede kwaliteit. Mensen die de gratis waardebepaling aanvragen, zitten immers in een latere fase van de buyers journey. Ze willen graag hun huis te verkopen en hebben geen behoefte aan een grove schatting. Met deze leadgeneratiestrategie onderscheidt Ruseler zich dus van de concurrentie.

ruseler-onze-aanpak

Andere werkzaamheden

In deze case is slecht een deel van de werkzaamheden die we voor Ruseler doen beschreven. Als externe marketingafdeling heeft Ha! zich de afgelopen jaren ook bezig gehouden met:

ruseler-andere-werkzaamheden

 

Onze oplossingen

Ha! is eerst begonnen met het opstellen van een meet- en taggingplan. Door meer inzicht in de data kunnen we veel beter sturen op conversie. Bekijk welke expertises Ha! heeft ingezet om dit te bereiken voor Ruseler. Is dit ook iets voor jouw bedrijf? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in door contact met ons op te nemen.

Ha! Strategie

Meetplan Taggingplan

     
     

Ha! Optimalisatie

Conversie optimalisatie Online marketing dashboard  

 

 

   
     

Om lokaal zichtbaarder te worden, heeft Ha! naamsbekendheidscampagnes opgezet. Er worden social media advertenties getoond in de postcodes waar Ruseler net een huis verkocht heeft. Dit zorgt voor social proof en meer naamsbekendheid. Wil je de naamsbekendheid van jouw bedrijf ook vergroten? Plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Ha! Neem daarvoor contact met ons op!

Ha! Strategie

Social en contentstrategie  

     
     

Voor een constante stroom van leads, biedt Ruseler een gratis waardebepaling van woningen aan. Dit zorgt voor leads die van hoge kwaliteit zijn. De mensen die een gratis waardebepaling aanvragen, zitten verder in de buyer's journey en willen echt hun huis verkopen. Ben je ook op zoek naar een sterke leadgeneratiestrategie? Neem dan gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ha! Strategie

Leadgeneratie strategie  

     
     

Ha! Optimalisatie

Conversie optimalisatie    

 

 

   
     
Gratis kennismaken