B2C
Leadgeneratie
+200
nieuwe contacten per maand
90%
van de plaatsingen afkomstig uit Inbound Marketing

Bekijk de video's

 

 

 

Over de klant

MobiWerk is een wervingsbureau voor het openbaar vervoer. Zij werven buschauffeurs en trambestuurders, leiden een gedeelte van hen zelf op en plaatsen hen daarna bij vervoerders als HTM, RET, Connexxion, Arriva en Qbuzz. In dat kader zijn zij continu op zoek naar enthousiaste sollicitanten om op te leiden.

 

One sentence brief

Maak het beroep buschauffeur 'sexier' zodat we meer kandidaten voor de opleiding buschauffeur of trambestuurder aantrekken en onze pool aan chauffeurs en bestuurders bovendien kunnen verjongen.

case-MobiWerk-afbeelding

Onze oplossing

Om de employer branding & wervingscampagnes tot hun volle recht te laten komen, kwamen we overeen een aangescherpte corporate identity te ontwikkelen die de campagnes extra kracht zou bijzetten. In samenwerking met ons partner-reclamebureau Campagne werd een nieuwe identiteit en stijldocument ontwikkeld. Dit diende als basis voor de ontwikkeling van een nieuwe website, video's en het overige campagnemateriaal.

case-MobiWerk-afbeelding-2

Een nieuwe corporate identity en website

De nieuwe corporate identity zet de reiziger centraal. De vakbekwame chauffeurs en bestuurders van MobiWerk fungeren als gastheer of -vrouw om zo het verschil te maken voor de reiziger. Het verschil tussen vervoer en een zorgeloze, ontspannen rit.

Met dit als uitgangspunt zijn verschillende scenario's bedacht en uitgewerkt waarin de bus- en touringcarchauffeurs en trambestuurders van MobiWerk dat verschil maken. Een jong meisje dat met de tram naar opa & oma gaat, een stel ouderen dat een geweldig dagje uit heeft met een touringcar, en een verliefd stel dat met de bus naar elkaar toegebracht worden.

case-MobiWerk-ads-1

Employer branding campagne

De video's en campagnebeelden hebben we vervolgens ingezet in een employer branding campagne, met als doel meer mensen (met name jongeren) te laten inzien dat het beroep van buschauffeur en trambestuurder méér is dan reizigers van A naar B brengen. Met de tagline 'MobiWerk. MensenWerk.', landingspagina's en case-interviews met huidige chauffeurs ondersteunt de website de customer journey van deze potentiële kandidaten. Door hun enthousiasme en de open communicatiestijl van MobiWerk worden werkgever en kandidaat dichter bij elkaar gebracht.

Een mooi voorbeeld van hoe content, Google Ads en social media advertenties elkaar kunnen ondersteunen tot indrukwekkende resultaten.

case-MobiWerk-ads-2

 

Onze oplossingen

Middels Inbound Marketing zorgen we ervoor dat MobiWerk al vroeg in contact komt met potentiële sollicitanten. Zo zorgen we voor relevant websiteverkeer, overtuigende content passende bij de oriëntatiefase op een nieuwe baan van de bezoeker, wat resulteert in waardevolle leads.

Strategie

Inbound marketing strategie Content strategie Buyer Persona onderzoek

 

   
     

Optimalisatie

KPI Dashboard A/B Testen Conversie optimalisatie

 

   
     

De Inbound Sales tools van Hubspot helpen MobiWerk om marketing en sales naadloos met elkaar te integreren. Door ons (marketing) aangeleverde leads worden overgepakt door de sales- en recruitmentafdeling. Middels pipeline management worden contacten vanaf lead tot (geplaatste) kandidaat (gedeeltelijk geautomatiseerd) bijgehouden en genurtured.

Inbound Sales Activatie

E-mail tracking Geautomatiseerde e-mail flows Pipeline management

Deal forecasting


 
     

Het Hubspot CRM stelt ons in staat om alle contactinformatie te koppelen en monitoren aan marketing- en salesactiviteiten. Dit zorgt voor waardevolle inzichten voor de sales- en recruitmentafdeling wanneer zij in gesprek gaan met kandidaten, maar stelt ons in staat om onze marketingactiviteiten tot op persoonsniveau te evalueren en optimaliseren: we kunnen precies monitoren welke sollicitanten geplaatst worden en uit welke campagnes zij kwamen.

Eén database met alle gegevens

Managen van contacten Gekoppelde websiteformulieren  

 


 
     

Naadloze samenwerking tussen teams

Monitoren activiteit van contacten Updaten & delen van documenten Logboek activiteit per contact
 
 
     

Klantcontact organiseren & monitoren

Rapportage dashboard Conversaties inbox Team e-mail
Taak-assignment Deal stage updates  
     
Gratis kennismaken