75%
minder dataverlies
B2C
E-Commerce

Over de klant

Grandado.com is een internationale webshop met geïmporteerde producten uit China. Onder ruim 50 labels zijn ze actief in verschillende landen. Je kunt er de meest uiteenlopende producten kopen: van fietstas en yogamat tot tuinartikelen en alles voor in de keuken. Wat al die producten gemeen hebben is dat ze van uitstekende kwaliteit en toch betaalbaar zijn. Daarnaast onderscheidt Grandado.com zich van andere webshops met Chinese producten door uitstekende service. Een belangrijk onderdeel van die goede service is dat de webshops gemakkelijk in gebruik zijn. Zo is het voor iedereen een plezier om erop te shoppen. Om dit te bereiken maakt Grandado.com gebruik van heel veel data en klantenfeedback.

 

One sentence brief

Help ons om de grote hoeveelheden data uit verschillende kanalen te analyseren en de meting ervan zo nauwkeurig mogelijk in te stellen, zodat er minder dataverlies optreedt en wij beter kunnen sturen op onze (grotendeels geautomatiseerde) campagnes.

Grandado website

Onze oplossing

We kunnen wel stellen dat Grandado.com flink gebruik maakt van big data. De campagnes in Google Ads zijn grotendeels geautomatiseerd en worden aan de hand van data bijgestuurd. Daarnaast worden er belangrijke beslissingen over campagnes genomen aan de hand van data uit Google Analytics. Het is dan ook belangrijk dat de data die Grandado.com gebruikt om belangrijke marketingbeslissingen te nemen, zo volledig mogelijk is. De meting ervan moet dus zo nauwkeurig mogelijk gebeuren, zodat er zo min mogelijk dataverlies optreedt. Ha! optimaliseert niet alleen de metingen voor alle labels, maar helpt ook met het analyseren en interpreteren van grote datavraagstukken. Daardoor krijgt Grandado.com meer inzicht in de campagnes, zodat ze die beter kunnen optimaliseren.

Ha! heeft Grandado.com al weten te ondersteunen op de volgende gebieden:

  • Google Analytics 4 & Universal Analytics
  • (Enhanced) Ecommerce Serverside tracking 
  • Bing conversie tracking
  • Vragen/adviezen over data tracking en data interpretatie.
Data-analyse

Server side tracking

Eén van de grootste uitdagingen voor Grandado.com was het voorkomen van dataverlies. Er bleek een verschil van 20% te zitten tussen de orderdata in hun systeem en Google Analytics. De belangrijkste reden hiervoor was dat niet alle bezoekers na een aankoop de bedankpagina van de webshops bereiken. Veel klanten klikken een geslaagde iDeal transactie bij de bank al weg, er worden ad-blockers gebruikt of de browser slaat cookie-gegevens niet goed op. Hierdoor is de meting in Google Analytics niet volledig en treedt er dataverlies op.

Door middel van server side tracking heeft Ha! ervoor gezorgd dat transactiedata zo volledig mogelijk in Google Analytics terecht komt. Met deze methode wordt de Google Analytics tag op een aparte server uitgevoerd en niet in de browser van de websitebezoeker. Daardoor hebben we meer controle over de data in Google Analytics en voorkomen we dus dat er dataverlies optreedt. Uiteindelijk zorgde server side tracking ervoor dat het verschil van orderdata tussen het systeem van Grandado.com en Google Analytics verminderd werd tot slechts 5%.

Google Analytics

Bing Ads

Op advies van Ha! is Grandado.com gestart met Bing Ads en er draaien inmiddels verschillende campagnes. Om goed van start te kunnen gaan, heeft Ha! geholpen met het installeren en juist instellen van conversion tracking. Daardoor komt er ook conversie data binnen bij Bing Ads. Zo kan Grandado.com snel zien wat werkt en niet werkt en de campagnes vervolgens bijsturen.

Vragen en adviezen over data tracking en data interpretatie

Naast grotere datavraagstukken helpt Ha! Grandado.com regelmatig met wat kleinere analyses. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat een bepaald kanaal relatief veel of juist weinig orders genereert ten opzichte van andere maanden. Ha! zoekt vervolgens uit of de meting nog klopt en waar die verschillen in zitten. Daarnaast heeft Ha! geholpen met YouTube conversion tracking en geadviseerd om marketing dashboards te maken met Supermetrics

Google Analytics tablet

 

Onze oplossingen

Big data is ontzettend belangrijk voor Grandado.com. De Google Ads campagnes zijn grotendeels geautomatiseerd en worden aan de hand van data bijgewerkt. Bovendien is Google Analytics een belangrijke bron van informatie waarmee Grandado.com beslissingen neemt over campagnes. Ha! zorgt ervoor dat al deze data zo volledig mogelijk is en helpt daarnaast met het analyseren ervan. Daarnaast zijn we adviseur voor de wat complexere datavraagstukken. Bekijk hier welke expertises hierbij komen kijken.

Wil je ook meer inzicht in je data? Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ha! Strategie

E-commerce strategie    
     
     

Ha! Activatie

Bing Ads    
     
     

Ha! Optimalisatie

Server side tracking Conversion tracking Marketing dashboards
     
     
Gratis kennismaken